viernes, 17 de diciembre de 2010

Alcohol

Beure alcohol, si ets adolescent, i encara que sigui durant les festes de Nadal, és bo?

1 comentario:

  1. L'alcohol és una droga legal que pot ser consumida amb mesura i d'una forma responsable per part dels adults; en quant als joves la legislació vigent és molt clara i prohibeix la venda d'alcohol a aquests. Deixant a part el tema legal, dir-te que els joves sou més sensibles als efectes de l'alcohol que els adults i pot tenir conseqüències molt negatives per a la teva salut i el teu desenvolupament físic, intelectual i emocional.
    Moltes vegades el cap de setmana és una porta d'escapament per a molts/es d'adolescents que utilitzen l'alcohol per l'efecte que produeix d'eufòria i deshinibició. L'alcohol, però té molts altres efectes sobre els joves, ja que actua com una droga depressora que inhibeix funcions cerebrals
    que afecten a la memòria i a l'aprenentatge.
    Els afectes de l'alcohol depenen no solament de la quantitat consumida, sino també d'altres circumstàncies que la poden accelerar o agravar: la primera i més important, l'edat, també el pes, el sexe, la rapidés de la ingesta, la combinació amb begudes carbòniques (acceleren la intoxicació), la combinació amb altres substàncies, etc.
    No vull contar-te les complicacions a llarg plaç que pot tenir el consum d'alcohol, però si dir-te que, són molts freqüents les intoxicacions etíliques en joves, i que l'alcohol afavoreix conductes de risc per la falsa sensació de seguretat que provoca quan es consumeix (accidents de transit, pràctiques sexuals de risc, etc); pensa que no hi ha una quantitat “segura” per consumir, per davall de la qual no hi ha riscs.
    Biel Ferrer, Infermer

    ResponderEliminar